Hans M.Huyghebaert                                tel 0032 50 312021

Steenkaai 35 /5            e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

8000 Brugge België                                gsm : 0477 80 48 12

Hans M. Huyghebaert is een veelzijdig kunstenaar.
Met de technische vaardigheden die hij in de Stedelijke Academie te Brugge, afdeling aquarel,  leerde, ontwikkelde hij een geheel eigen aquarelstijl.
Het wonderlijke Brugge is de aantrekkingspool bij uitstek om zijn kijk op het tijdloze kader die de stad kenmerkt een eigen interpretatie te geven. Ongewone aquarelkleuren gekoppeld aan ietwat mysterieuze setting geven het geheel een magische toets.
In de opleiding grafiek maakte Hans M. Huyghebaert uitvoerig kennis met verschillende grafische technieken. In zijn grafisch werk kiest hij voornamelijk voor droge technieken. Lino- en houtsneden zijn voor hem een uitstekend middel om een bevreemdende wereld in beeld te brengen. Dit wordt door de  expressionistische stijl die hij daarvoor gebruikt nog meer benadrukt. Het is ook deze grafische techniek die aan Hans M. Huyghebaert de eerste aanzet gaf om met kunstenaarsboeken te gaan experimenteren. Zijn  eerste werken in dit genre zijn de met linosneden geïllustreerde gekalligrafeerde bibliofiele uitgaven.
De liefde voor het woord uit zich bij Hans M. Huyghebaert vooral door de diepere en krachtiger betekenis die hij aan een geschreven tekst kan geven door de kalligrafische vormgeving. Mede door een doordachte lay-out en kleurenkeuze  vormen deze kalligrafiewerken op zichzelf staande kunstwerkjes die oog en hart  beroeren.
 
Het kunstenaarsboek, zoals  het hier in Vlaanderen genoemd wordt, is,  al is het bij ons een minder gekende  kunstvorm, in het buitenland en vooral in Frankrijk ( livre d’artiste ) sedert de jaren ‘60 een term die het geïllustreerde boek uit de vorige eeuwen ver overtreft. De kunstenaar is niet meer de “verfraaier” van het boek maar het concept en de  uitvoering liggen volledig in zijn handen. Ieder ontwerp wordt praktisch een unieke artistieke creatie.
In zijn  kunstenaarsboeken combineert  Hans M. Huyghebaert  harmonieus meerdere technieken. Zijn kunstenaarsboeken zijn door de multidisciplinaire aanpak  zeer uiteenlopend qua lay-out en techniek.
Aquarel  of grafiek al of niet in combinatie met kalligrafie geven elk object een unieke vorm.  Hans M. Huyghebaert voelde  reeds  bij de eerste kennismaking met deze nieuwe kunstvorm dat hier zijn nieuwe artistieke uitdaging ligt.